Jacht op rode herten

- Sep 21, 2018-

Red deer, ook wel genoemd gemeenschappelijk hert, herten.


Het is een kudde dier die meestal vormen van koppels waar het alpha dier is een vrouwelijk, de mannetjes zijn meer eenzame. Het is een van de 100 meest schadelijke invasieve uitheemse soorten in de wereld.

 

Ze kunnen groeien tot 2,5 m lang en 1,5 m hoog. Volwassen mannetjes kunnen wegen ongeveer 250 kg en vrouwtjes 110 kg. Ze leven gewoonlijk tussen 15 tot 20 jaar

 

Het edelhert soort komt verspreid over het noordelijk halfrond, maar is gemakkelijk te vinden vooral in Europa en Azië. Ze leven vaak in loofbossen en gemengde bossen en zelfs besteden veel tijd voor onderweg, op zoek naar voedsel, meestal de totstandbrenging van een ruimte van enkele kilometers te leven.

 

Estland vertegenwoordigt waarschijnlijk de grootste edelhert in Europa en bevinden zich voornamelijk in de eilanden of Saaremaa en Hiiumaa, waar specifieke gebieden voor de jacht op rode herten. Dichtheden en kwaliteiten van het edelhert op de eilanden zijn verreweg de hoogste in Estland zelfs overtreffen moose jacht in populariteit.


Het edelhert is op jacht in de eind September.


1.png